Verslag gemeenteraad 08/02/2024

Op 9 februari 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Dit zijn de belangrijkste punten uit de gemeenteraad van afgelopen maand waar wij tussengekomen zijn:  

  

* De Sint-Jansschool in Moorsele wordt afgebroken en de site wordt heringericht. Op vraag van N-VA bevestigde het bestuur dat het niet de bedoeling is om op de vernieuwde Sint-Janssite grote evenementen te laten doorgaan, waardoor de rust van de omgeving in elk geval bewaard zal worden.   

* Na jaren van aandringen van de N-VA-fractie komt er nog dit jaar een sociale kruidenier in de Lode de Boningestraat. De plannen ogen alvast mooi. Alleen is er nog grote onduidelijkheid omtrent de werking. Voor N-VA moet de vrijwilligerswerking opengesteld worden voor de hele bevolking, waarbij de rekrutering volledig in handen moet worden genomen door de sociale dienst van de gemeente.  

* Na de afbraak van het oude zwembad, wordt ook daar een nieuwe invulling gegeven aan de omgeving. Voor N-VA mag dit evenwel niet ten koste gaan van de parkeergelegenheid in het centrum van de gemeente.  

* Wevelgem start in het kader van haar Noord-Zuid-werking met een nieuw gesubsidieerd project " Bike4All " in Oeganda. Met N-VA willen wij ook solidair zijn met het zuiden en hun noden. Alleen stelt zich hier de vraag of een samenwerking met een Oegandese partner, met aan het hoofd de Oegandese president Museveni, wel een juiste keuze is om een dergelijk emancipatieproject te ontwikkelen. Het is immers dezelfde Museveni die in 2023 een wet afkondigde die de doodstraf invoert voor homofilie, en daarmee bewust de LGBTQ-gemeenschap monddood heeft gemaakt. N-VA zal dit project dan ook nauwlettend volgen en eist na twaalf maanden een grondige evaluatie. 

* N-VA wil meer bos in Wevelgem, zoveel is duidelijk. Alleen moet een nieuw bos komen waar een nieuw bos thuishoort. Transparant en doordacht beleid moeten hierbij vooropstaan. De vergunning die begin januari voor een nieuw Katerbos werd afgeleverd, voldoet niet aan deze essentiële voorwaarden. Zonder enig overleg in de bevoegde commissie grondgebiedszaken werd de vergunning in alle stilte toegestaan. Meteen werd het lokaal landbouwareaal 8 hectaren kleiner. Dat een aantal burgers en landbouwers zich miskend voelen en zich juridisch laten bijstaan, hoeft dan ook niet te verwonderen. Of het Katerbos er ooit zal komen, is dus maar de vraag.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is