Vertrek Charlotte Bonte uit N-VA Wevelgem fractie

Op 3 november 2021

Beste inwoners van Wevelgem, Gullegem en Moorsele,

Beste N-VA leden, kiezers en sympathisanten,

Net zoals velen onder jullie, hebben wij gisteren als N-VA Wevelgem via de (sociale) media in detail de beslissing en de beweegredenen moeten vernemen van Charlotte Bonte om niet langer deel uit te maken van de N-VA fractie in de Wevelgemse gemeenteraad. Meer zelfs, dat zij haar stem zal uitbrengen in lijn met het stemgedrag van de CD&V bestuursmeerderheid.

Een donderslag bij heldere hemel, althans voor ons als gemeenteraads- en bestuursleden van N-VA Wevelgem. Niet in het minst daar er nimmer of nooit een dermate onbehagen werd geuit die dergelijke drastische beslissing liet vermoeden. Te meer daar wij als N-VA Wevelgem met een gerust gemoed kunnen stellen dat alle kansen haar werden geboden om de eerste stappen in de gemeentepolitiek te zetten, en met succes, dat meer dan voldoende ondersteuning werd gegeven opdat zij een goed en volwaardig gemeenteraadslid kon worden, dat ten volle door allen bij ons werd meegewerkt aan haar campagne voor de Vlaamse verkiezingen van mei 2019 en haar opmars binnen de rangen van N-VA nationaal ten volle werd aangemoedigd. Hierbij willen wij niks afdoen aan de persoonlijke verdienste van Charlotte hierin, maar toch.

Net zoals een abrupte scheiding in het privéleven waarbij een derde in het spel is, is ook een dergelijke politieke abrupte scheiding vaak ingegeven door een visie van de ene op een eventuele betere toekomst en de voorstelling van deze toekomst door de andere. Velen onder ons weten dat het gras niet altijd groener is aan de overkant en eenmaal men aan de overkant is, het gras er ook niet altijd noodzakelijk groener op wordt. De toekomst zal het uitwijzen, de kiezer zal er zijn mening over kunnen geven.

In politiek is gisteren al oud nieuws. Het is het heden en de toekomst die tellen. Er is er eentje overstag gegaan binnen onze N-VA fractie maar, wees gerust, onze N-VA fractie is nog steeds meer dan sterk genoeg om af en toe hoogstnoodzakelijk tegen de koers in te gaan die het CD&V bestuur eenzijdig uitzet voor onze mooie Vlasgemeente. We zullen dit blijven doen op een constructieve maar, indien nodig, ook een heel kritische manier.

In politiek is het ook vallen en opstaan maar het is vooral de wijze van opstaan die telt. Wij doen onverminderd voort. We zijn dit niet in het minst verschuldigd aan onze N-VA leden, kiezers en sympathisanten.

Vriendelijke groeten,

N-VA Wevelgem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is