Actie voor veilige Parkstraat

Op 6 september 2007

N-VA Wevelgem ijvert al sinds haar oprichting voor veiliger verkeer, stelt Dieter De Waele, secretaris van N-VA Wevelgem. 'Zowel de Park- als de Groenestraat zijn heel recht en breed en lenen er zich toe om hard te rijden. Bovendien worden ze als snelle verbinding naar de zich stilaan dichtslibbende Menenstraat (N8) gebruikt via de doorsteek tussen Parkstraat en Menenstraat. Auto's die vanuit de Groenestraat de Parkstraat inrijden, nemen de bocht ook vaak te scherp waardoor een gevaarlijke situatie ontstaat voor het verkeer dat uit de Parkstraat wegrijdt. Een verkeersheuvel op dit T-kruispunt zou dan ook een hele verbetering betekenen.'

De Waele benadrukt dat zowel de Guldenberg fietsroute als de Guldenberg wandelroute er passeren en dat het een kinderrijke buurt is.

Toch wil N-VA niet alleen aan de klaagmuur staan maar ook oplossingen zoeken. 'Bloembakken of boomperkjes of een verkeersheuvel kunnen de straat versmallen en dus ook de snelheid naar beneden halen. Een verkeersplein met boom in het midden kan dienen als snelheidsremmer. Zone dertig of verkeersdrempels zijn andere mogelijkheden.'N-VA zette ook een meldpunt op: n-va-wevelgem [at] lycos.com (vlw)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is