Geen reflecterende huisnummers

Op 15 juni 2018

In de gemeenteraad van juni stelde gemeenteraadslid Joachim Naert voor om aan iedere inwoner een reflecterende huisnummer aan te bieden.

Goed leesbare huisnummers zijn een noodzakelijk hulpmiddel voor politie, hulpdiensten, postbodes, pakjesdiensten en bezoekers. Daarom is een huisnummer dat goed zichtbaar is vanop de openbare weg ook verplicht. 

Vooral ’s nachts of bij slecht weer zijn huisnummers vaak niet duidelijk leesbaar. Nochtans is de zichtbaarheid van een huisnummer levensbelangrijk. Ik denk dan specifiek aan reanimaties, beroertes en andere dringende interventies waar elke minuut telt om een leven te redden. De betere zichtbaarheid van reflecterende huisnummers kan dus levens redden.

Over gans Vlaanderen zijn er al heel wat steden en gemeenten die reflecterende huisnummers ter beschikking stellen van hun inwoners, die kunnen hun nummer gemakkelijk zelf aanbrengen op een goed zichtbare plaats aan de straatkant. In deze steden en gemeenten hebben de hulpdiensten, brandweer en de politie het gebruik van reflecterende huisnummers reeds positief geëvalueerd.

Maar ook andere diensten en mensen rekenen op de goede zichtbaarheid van het huisnummer. Denk bijvoorbeeld aan de postbode, de dokter die op huisbezoek komt, pakjesdiensten, enz...

Helaas kon de meerderheid zich niet vinden in het voorstel van Joachim.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is