Gemeenteraadslid Heidi Craeynest tikt het College van Burgemeester en Schepenen op de vingers.

Op 10 maart 2021

Gemeenteraadslid Heidi Craeynest (N-VA Wevelgem) tikt het College van Burgemeester en Schepenen op de vingers.

Voortijdige communicatie vanuit de meerderheid zou mogelijks oneerlijke concurrentie in de hand hebben gewerkt bij de verkoop van (door de gemeente gesubsidieerd) preventiemateriaal tegen Corona.

De subsidie ter compensatie van de preventiemaatregelen naar aanleiding van het coronavirus. Deze subsidie tot maximaal 200€ werd vorig jaar uitgewerkt in de werkgroep Economie, één van de werkgroepen over alle partijgrenzen heen die werden opgericht n.a.v. de Corona-crisis, waarvan ons raadslid Heidi ook deel van uitmaakt.

Deze werkgroep Economie vroeg begin december 2020 om de regels tot toekenning van de subsidie te versoepelen alsook de subsidieperiode, die initieel ten einde was gelopen op 30.10.2020, te verlengen. Niks speciaals, ware het niet dat één enkele verkoper van preventieproducten reeds midden januari een mail ter promotie van diens producten uitstuurde naar handelaren met melding dat de subsidieperiode was verlengd tot 31.01.2021, en dit op basis van informatie bekomen vanuit het College van Burgemeester en Schepenen. Echter, daar alle leden van het College van Burgemeester en Schepenen behoren tot één en dezelfde partij én deze nieuwe einddatum nog niet was goedgekeurd op de gemeenteraad, waren de oppositiepartijen, waaronder de N-VA,  niet op de hoogte van deze nieuwe einddatum… maar erger nog, waren niet alle overige verkopers van preventieproducten hiervan op de hoogte alsook niet alle handelaren binnen onze gemeente die op die subsidie recht zouden kunnen hebben.

ONAANVAARDBAAR vond ons raadslid Heidi. De gemeente had alle betrokkenen, elke verkoper van preventieproducten en elke rechthebbende handelaar op de subsidie, tijdig, gelijktijdig en duidelijk moeten informeren over deze verlenging van de subsidieperiode, en niet vooreerst  via een communicatie naar één enkele verkoper van preventieproducten toe.

De subsidieperiode werd uiteindelijk verlengd tot 31.03.2021, of bij verplichte sluiting tot 2 maanden na heropening. Ook volstaat het indienen van facturen, een betaalbewijs is niet langer een vereiste. Meer info over hoe de subsidie aan te vragen via volgende link: https://www.wevelgem.be/subsidie-preventiemaatregelen.

Als grootste oppositiepartij blijven wij als N-VA Wevelgem constructief maar ook kritisch waken over de goede werking van onze vlasgemeente, en in deze over de communicatie die zij voert. Deze tussenkomst van ons raadslid Heidi tijdens de gemeenteraad van februari was dus meer dan noodzakelijk

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is