HUWEN IN OPEN LUCHT

Op 22 april 2021

HUWELIJKEN IN OPEN LUCHT.

Slecht 109 huwelijken werden voltrokken in 2020. Dat is weinig, vindt ons gemeenteraadslid Heidi Craeynest. Daarom vroeg ze op de gemeenteraad van maart om het mogelijk te maken huwelijken te voltrekken in open lucht. Vele koppels stellen hun huwelijk uit omdat ze dit niet ten volle kunnen delen met familie en vrienden. Wij beschikken over een heel mooi en ruim park, waar dit mits een aantal praktische ingrepen perfect kan georganiseerd worden. Laat het huwelijk dan ineens in stijl doorgaan, vindt Heidi Craeynest.
Om extra luister bij te zetten kunnen we de (muziek)kiosk terug plaatsen. Een stuk erfgoed met nostalgische waarde voor vele Wevelgemnaren. Die trouwens ook nog kan gebruikt worden voor andere culturele aangelegenheden.

Echter, het bestuur ziet een aantal bezwaren: De locatie kan niet afgesloten worden, andere bezoekers van het park, zoals jeugdbewegingen of een loslopende hond kunnen een storende factor zijn. Ook het weer kan tegenwerken.

Raadslid Heidi Craeynest is hier echter niet mee akkoord: Loslopende honden zijn niet toegelaten in het park, de tijdstippen van huwelijken in open lucht kan je inplannen buiten de uren van de jeugdbewegingen, de kiosk biedt een uitstekende bescherming tegen bepaalde weersomstandigheden.

Wij als N-VA Wevelgem vinden dit een gemiste kans om koppels niet de keuze te geven te huwen in open lucht of de in de trouwzaal


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is