KORTRIJK BESLIST OVER IKEA

Op 10 oktober 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie

Tenzij de burgemeester van Wevelgem een geheime agenda heeft, hebben hij en zijn college van schepenen op de gemeenteraad van september jl., hun onmacht moeten erkennen om de gemeente te besturen. Na al de heisa die er al is geweest over de vraag of IKEA nu wel of niet naar Wevelgem komt, heeft het college van burgemeester en schepenen, in een gezamenlijk initiatief met de vzw EensGezond aangekondigd dat de beslissing over de ruimtelijke invulling van de site die IKEA op het oog heeft, ook de goedkeuring moet krijgen van de Stad Kortrijk.

Met andere woorden, Kortrijk zal - als het van de burgemeester afhangt - beslissen over hoe wij in Wevelgem onze ruimte willen gaan invullen. Als men weet dat er behoorlijk wat tegenstand heerst in Kortrijk over dit nieuwe commerciële project in Wevelgem, heeft onze burgervader met dit eigengereide initiatief zo goed als zeker de doodsteek gegeven aan de komst van IKEA.

 Of anders gezegd, de Burgemeester durft, uit vrees voor gezichtsverlies, hierin zelf niet te beslissen en schuift de hete aardappel dan maar door naar de buren van Kortrijk. Dit pijnlijk gebrek aan bestuurskracht bewijst dat de verbruiksdatum van de absolute CD&V-meerderheid in Wevelgem al lang overschreden is, en dat er meer dan ooit nood is aan een nieuw beleid. Een bestuur dat enkel en alleen bestuurt om zichzelf in stand te houden en de eigen postjes te beschermen, dient de inwoners van onze gemeente niet. Men moet ziende blind zijn om de maneuvers van onze burgemeester in dit dossier niet te doorzien.

Intussen zou het van moed getuigen om IKEA niet nodeloos op kosten te jagen en allerhande onderzoeken te laten opstarten, en ervoor te zorgen dat IKEA meteen wordt ingelicht dat het om electorale overwegingen eigenlijk niet welkom is op Ter Biest.

Dat Wevelgem hierdoor meerdere honderden nieuwe jobs in onze gemeente dreigt te missen, is intussen voor de vakbeweging van de burgemeester blijkbaar geen zorg meer. Eigen postjes eerst, nietwaar ?    

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is