Lelijke plekjes, kostelijke vlekjes

Op 25 juli 2016, over deze onderwerpen: Verkeer (+ mobiliteit en openbare werken)

De parking langsheen de Sint-Hilariuskerk en het aanpalende grottenplein krijgen een facelift. Goed idee zou u denken om dit “lelijke hoekje” in het Wevelgemse centrum eens aan te pakken.

Op zich niets mis mee, ware het niet dat deze herinrichting, die de gemeente handenvol geld zal kosten, gebeurt op gronden die de gemeente zelfs niet toebehoren.  

De bewuste parking en het plein voor de grot behoren in eigendom toe aan de Kerkfabriek Sint-Hilarius. En het is nu precies die kerkfabriek die haar eigendom zal opgewaardeerd zien, volledig op kosten van de Wevelgemse belastingbetaler.De kostprijs wordt intussen geraamd op méér dan 300.000,00 €.

Maar is er meer. Ook na de herinrichting van de parking en het grottenplein, zal de gemeente blijvend instaan voor het onderhoud van de ganse omgeving en ook alle kosten ten laste moeten nemen ingeval van beschadiging of vandalisme. U en ik zullen deze blanco cheque wel op tijd en stond mogen betalen.

Misschien moet u ook eens een aanvraag indienen bij de gemeente om uw gevel te laten heropfrissen, of om uw oprit te laten herleggen op kosten van de gemeente. Meteen vraagt u ook best aan de gemeente uw eigendom in de toekomst verder zou willen onderhouden. Benieuwd of u ook van een dergelijke gratis voorkeursbehandeling zal kunnen genieten.

 

Iedereen is gelijk voor de wet, maar sommigen in Wevelgem zijn blijkbaar toch nog altijd iets gelijker. En vanuit haar te renoveren grot knijpt Onze-Lieve-Vrouw minzaam een oogje dicht.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is