LUCHTHAVEN KORTRIJK-WEVELGEM, bron van welvaart !

Op 30 mei 2017, over deze onderwerpen: Lokale economie

Dit jaar is de Luchthaven Kortrijk-Wevelgem 100 jaar jong.

Terecht staat deze oude dame, maar jong en dynamisch van hart, in 2017 volop in de spotlight.

Vele steden en gemeenten benijden Wevelgem voor deze economische troef. Een internationale luchthaven in de nabijheid van één van de economisch meest welvarende regio’s van Europa is dan ook een absolute meerwaarde, die we best goed blijven koesteren. 

De luchthaven die zich vooral onderscheidt als opleidingscentrum voor toekomstige piloten en als zakenluchthaven, is dan ook onze Wevelgemse poort op de wereld.

Vanuit Wevelgem vlieg je rechtstreeks naar de Verenigde staten, naar het Midden-Oosten en uiteraard ook naar alle belangrijke economische centra binnen Europa.

 

Rondom de luchthaven heeft zich een grote hoogtechnologische bedrijvigheid ontwikkeld, die directe werkgelegenheid biedt aan méérdere honderden mensen, zonder dan nog te spreken van het veelvoud aan indirecte tewerkstelling.

De Wevelgemse luchthaven staat intussen voor grote uitdagingen. De komende jaren wordt een groot masterplan uitgevoerd, waarbij ook een groot deel van de technische infrastructuur  zal worden vernieuwd. Dit alles is mogelijk gemaakt door het Vlaamse Gewest o.l.v. Minister Ben Weyts, door de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen en door de intercommunale Leiedal, die hiervoor de handen in elkaar hebben geslagen.

Maar tegelijk blijft de luchthaven, gelegen tussen de woonkernen van Wevelgem en Bissegem, samen met alle gebruikers van de luchthaven, zwaar inzetten om hun activiteiten zoveel als mogelijk verder te ontwikkelen in harmonie met de omgeving. 

Op en rond de Wevelgemse luchthaven val een en ander te beleven. Ga gerust een kijkje nemen, bezoek er het luchtvaartmuseum, laat u rondleiden en noteer alvast dat er in eind augustus 2017 feest wordt gevierd voor deze 100ste verjaardag van deze jaarlinge.     

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is