Verslag gemeenteraad 14/03/2024

Op 21 maart 2024, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Dit zijn de belangrijkste punten uit de gemeenteraad van afgelopen maand waar wij tussengekomen zijn:  

 

 

1. CC Guldenberg
De publieke ruimte van het CC Guldenberg wordt heringericht. De kostprijs bedraagt ongeveer €800.000,00.
N-VA vraagt zich af of een gebouw dat al 45 jaar dienst doet nog zo'n investering waard is. Zou het niet beter zijn om te investeren in een eigentijdse nieuwbouw, die perfect past bij de aangekondigde herinrichting van het centrum van Wevelgem?

De bevoegde schepen sloot in zijn antwoord de mogelijkheid van de bouw van een nieuw cultureel centrum op termijn niet uit.

 

2. Veiliger fietspaden langs de Wittemolenstraat

Eindelijk is er een doorbraak in dit dossier. Er is lang gezocht naar een oplossing om het fietsverkeer langs de Wittemolenstraat veiliger te maken. Elke ingreep die de veiligheid van onze zwakke weggebruikers ten goede komt, juichen wij toe. Alleen is het jammer dat er, zodra men buiten de bebouwde omgeving komt, geen gebruik zal worden gemaakt van de bestaande breedte van de rijweg. Daar komt nog een uitbreiding van de breedte van de weg, wat dus nog onteigeningen nodig maakt. De landbouwers langs de Wittemolenstraat dreigen hierdoor opnieuw een aanzienlijk stuk landbouwgrond kwijt te raken.

 

3. WZC Elckerlyc
Het Elckerlyc woonzorgcentrum investeert in zonnepanelen om bij te dragen aan een duurzame omgeving. N-VA dringt er intussen nogmaals op aan om een grondige financiële doorlichting uit te voeren van de woonzorgcentra, waar de laatste jaren steeds grotere verliezen zich opstapelen.

 

4. Sterrenregister
Ouders die een ongeboren kindje verliezen in de eerste 24 weken van de zwangerschap, zullen in Wevelgem nu ook een opname van hun kindje in het sterrenregister kunnen laten maken. Heidi Craeynest benadrukt dat dit ook mogelijk moet zijn voor alle ouders die hiermee in het verleden zijn geconfronteerd en die behoefte zouden hebben om ook op deze manier de herinnering aan hun stilgeboren kindje levendig te houden.

 

5. Politie
Hendrik Vanhaverbeke dringt andermaal aan op meer communicatie vanuit de gemeente over de identiteit en de functies van de wijkagent. Omgevingen waar dubieuze praktijken zich voordoen of waar het onveiligheidsgevoel overheerst, moeten dringend meer aandacht krijgen.

 

6. Het grotplein
De parking langs de Sint-Hilariuskerk en de weg naar de grot liggen al een hele poos bijzonder slecht, aldus Hendrik Vanhaverbeke. Deze situatie zal nu toch nog in de loop van het voorjaar worden aangepakt.

 

7. Goudbergstraat
Er is behoorlijk wat commotie ontstaan bij bewoners van de Goudbergstraat over de recente verkeersingrepen, zonder dat hierover werd gecommuniceerd of voorafgaand overleg werd gepleegd. Dit moet in de toekomst beter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is