Weggesmeten geld wegens...gebrek aan visie !

Op 14 juli 2017, over deze onderwerpen: Sport

800.000,00 euro extra te betalen door de Wevelgemse burger !!! U leest het goed, achthonderdduizend euro !!!

Dat is het resultaat van de gemiste zwembadsubsidie. Dat wordt dus een extra-prijskaartje dat kleeft aan het prestigeproject van de huidige meerderheid. Het nieuwe zwembad in Wevelgem, waarvan de voorlopige kostprijs geraamd wordt op minstens 8 miljoen euro, maar waarvan de uiteindelijke prijs, wanneer dit bouwsel ooit zal voltooid zijn, vermoedelijk nog een stuk hoger zal liggen, wordt dus niet gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

De Vlaamse overheid heeft het Wevelgems zwembadproject een ondermaatse score gegeven, zowel wegens een gebrek aan visie, als wegens een gebrek aan samenwerking. Resultaat : geen subsidie !!!

Gebrek aan visie ! Gebrek aan samenwerking ! Ronduit beschamend voor een dossier, waar de bevoegde schepen van sport nu al jaren op zit te broeden. De Wevelgemse burger wordt financieel gesanctioneerd voor een falend beleid van de lokale overheid.  Gemiddeld zal dit nieuwe zwembad aan elk Wevelgems gezin minstens 615 € gaan kosten.

Als het van N-VA afhangt mogen de plannen van dit nieuwe zwembad aan de Menenstraat onmiddellijk opgeborgen worden. Een nieuw zwembad, als het er dan toch moet komen, moet meer centraal tussen de deelgemeenten worden gebouwd, op een plaats waar tenminste alle meebetalende inwoners van Wevelgem er genot van zouden krijgen.

Want 8.000.000,00 euro voor een gebrek aan visie = weggesmeten geld.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is