Wevelgem ondertekent eindelijk het SAVE-charter

Op 1 juli 2018, over deze onderwerpen: Verkeer (+ mobiliteit en openbare werken)

Op vraag van N-VA-raadslid Joachim Naert diende Wevelgem als gemeente een aanvraag in om het SAVE-label te bekomen.

Het SAVE-Label is een initiatief van de vzw Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) om steden en gemeenten te betrekken bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid.

SAVE staat voor Samen Aktief voor VEilig Verkeer.

Aan de hand van het SAVE-charter, dit zijn zeven doelstellingen gericht op het verhogen van de verkeersveiligheid, wenst OVK lokale besturen blijvend aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren. Dit in het bijzonder op plaatsen waar kinderen en jongeren vaak aan het verkeer deelnemen, opdat er geen (jonge) verkeersslachtoffers zouden vallen.

Het project wil in SAVE-gemeenten een verkeersveiligheidscultuur doen ontstaan die er niet alleen voor zorgt dat de verkeersveiligheid voor iedereen, met bijzondere aandacht voor jongeren en kinderen, verhoogt, maar tegelijk ook permanent werk blijft maken van de verkeersleefbaarheid.

Als fietsgemeente bij uitstek vond N-VA dat Wevelgem op dit vlak al veel te lang achterbleef, en dus alles in het werk moest stellen om zich deze SAVE-doestellingen eigen te maken.

In 2016 stelde Joachim in de gemeenteraad voor om als gemeente dit charter te ondertekenen.

N-VA Wevelgem is bijzonder verheugd dat gemeente nu het SAVE-charter ondertekend, en zal er uiteraard over waken dat de SAVE-doelstellingen behaald zullen worden en dat de gemeente zo het SAVE-label mag ontvangen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is