WEVELGEM ZES, KORTRIJK TIEN !!!

Op 7 oktober 2016, over deze onderwerpen: Lokale economie

Een matige Zes op Tien. Dit zijn de schamele punten die de ondernemers van Wevelgem geven aan het Wevelgems college van burgemeester en schepenen. Al jaren dringt N-VA er bij het college op aan om meer interactie te hebben met het economisch weefsel van Wevelgem. Al jaren vragen wij meer inspanningen om in Wevelgem een ondernemingsvriendelijke omgeving te scheppen. Al evenveel jaren beweert het (ondernemersloze) college dat het wel voldoende voeling heeft met de lokale ondernemers, en dat er wel voldoende initiatieven worden genomen.

Die Wevelgemse ondernemers denken daar nu duidelijk toch even anders over. Met een score van amper Zes op Tien scoort het Wevelgems college beduidend lager dan in de omliggende gemeenten. Zonder meer beschamend.

Ter informatie : in Kortrijk, waar N-VA wel deelneemt aan het beleid, belonen de ondernemers het bestuur met een TIEN op TIEN. Het kan dus ANDERS en zeker BETER.

De harde realiteit is dat Wevelgem achterop hinkt. De cadeaubon die werd ingevoerd is lovenswaardig, maar zal zeker niet volstaan. Tijdens het recente verlof kregen de Wevelgemse ondernemers een gratis maaltijd aangeboden. Op zich leuk, maar ook dit zal nooit de noodzakelijke omslag opleveren.

Er moeten dringend structurele en kernversterkende maatregelen komen, die de bewoners ertoe aanzetten om opnieuw en vooral lokaal te kopen. Shoppen in Wevelgem moet een belevingsmoment worden.

Het Wevelgems college kan wellicht al beginnen met het goede voorbeeld te geven, en in plaats van in blogs propaganda te maken voor winkels buiten onze gemeente, misschien wat meer onze eigen lokale handelaars voor het voetlicht plaatsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is