Wevelgemse meerderheid wenst niet bij te dragen voor de MUG-helikopter

Op 2 oktober 2017

West-Vlaanderen is de enige provincie die – al sinds 1986 - beschikt over een helikopter voor snelle interventies. De MUG-helikopter heeft jaarlijks 650 opdrachten, dat is 8 procent van alle MUG-interventies in de provincie. Jaarlijks worden 55 mensenlevens gered.

Provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke uit Menen: “Het operationeel houden van de helikopter kost ongeveer 550 000 euro per jaar. Het is elk jaar opnieuw een uitdaging voor de vzw Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening (IMDH) om de financiering rond te krijgen. Zowel de provincie West-Vlaanderen (ongeveer 15 procent: 80 000 euro) en enkele sponsors betalen een bijdrage.”

Daarnaast storten ongeveer 40 (!) van de 64 West-Vlaamse gemeentes een jaarlijkse bijdrage, goed voor 100 000 euro. “De MUG-heli bedient ook Wevelgem met zijn 31.000 inwoners. Het zou Wevelgem dan ook sieren om jaarlijks een symbolische bijdrage te leveren aan deze vzw, bijvoorbeeld 500 euro per jaar. Vroeg of laat zal ook Wevelgem de MUG-helikopter nodig hebben voor dringende medische hulp”, aldus provincieraadslid Sigrid Vandenbulcke.

Wevelgems gemeenteraadslid Joachim Naert stelde de vraag in de gemeenteraad maar kreeg een negatief antwoord. De meerderheid stelde dat er te weinig interventies zijn in onze regio om een bijdrage te rechtvaardigen. “Elke interventie kan een leven redden en elk leven is het redden waard” aldus Joachim.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is